Showtime!

Gabba the Hutt agymenései mindenféle témában

Valami mocorog (indulatposzt)

2024. április 15. 11:11 - Gabba

 

„Valami mocorog a sötétben. / Valaki rólad beszél.
Mért nem gyullad fel a lámpa? / Itt kevés a fény, kevés a fény."

 

A KFT-nek ez a kevésbé ismert száma motoszkált a fejemben, miközben az április 6-ra hirdetett Magyar Péter-féle demonstráció kiindulási helyszíne, a Deák tér felé igyekeztem. Aki viszonylag rendszeresen olvas engem itt a saját játszóteremen vagy még korábban a régi, NER előtti Index népszerű hogyvolt blogján, az tudhatja, hogy a legritkább esetben ragadnak el az indulatok. Ez a poszt lesz az egyik kivétel.

Tele van a tököm azzal, szofisztikáltabb megfogalmazásban mélységesen elkeserít, hogy a 14 éve rajtunk élősködő fidesz mára teljes egészében lerabolta az országot, a teljes magyar „jogrendszert” a nemzeti vagyon és az uniós pénzek ellopására építette fel, az elvileg független Állami Számvevőszéket, Ügyészséget, NAV-ot és a nemzeti főadókat (MTV, Kossuth Rádió) a politikai ellenfelek lejáratására, szanaszét bírságolására és korlátlan hazugságpropagandára használja fel. State capture van, ahogy a művelt tádzsik mondaná, azaz az állami működés teljes elfoglalása. Magyar Bálint kitűnően dokumentált könyvében, A magyar maffiaállam anatómiája c. munkájában erre számos példa található. Hányok, bazmeg.

 

magyar_p04.jpg

 

ukran_zaszlo.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

A műemlékvédelmi felügyelőség megszüntetése óta hőn szeretett fővárosomat szétbarmolják, szétbontják (Városliget, budai vár, József nádor tér), idén egy március 14-i előterjesztésben az ikonikus Táncsics börtön műemléki védettségét is meg akarták szüntetni, amit a sajtófelháborodás miatt később visszavontak. (Mindkét esetben indoklás nélkül, hogy rohadjanak meg.)

Az államkincstár szinte üres, a deficit minden rekordot megdönt (a költségvetési hiány március végén elérte az egész évre tervezett hiánycél 92 %-át), de ártunk és ormányunk számára kiemelten fontos a Vodafone megszerzése, a ferihegyi repülőtér megvásárlása, az állami bürokrácia minden korábbinál nagyobb létszámra duzzasztása és a kulturális élet totális központosítása többezer milliárdért. (A pedofil bűnelkövetők és segítőik tisztára mosásáról és minden áron történő mentegetéséről nem is szólva.) Mindeközben az állampárt saját szövetségi rendszereink, az Európai Unió és a NATO ellen uszít és a nyílt agresszor Oroszországot és háborús bűnös vezetőjét mentegeti és támogatja, szintén milliárdos költséggel. Hányok, bazmeg.

 magyar_p01.jpg

 

Nincs parlamenti demokrácia, helyette hosszú évek óta rendeleti kormányzás van hol a tömeges migrációs veszélyre, hol a háborús vészhelyzetre történő hamis hivatkozások alapján. A korrupció hatalmas, az infláció nálunk a legmagasabb az EU-ban, de az ellenzéki pártok javaslatai és a valós gazdasági, politikai információk elől az átlagpolgár el van zárva. Aki ez ellen a velejéig rohadt rendszer ellen valamit is próbál tenni, az minimum karaktergyilkosságra, maximum jószolgálati működésének teljes ellehetetlenítésére és folyamatos hatósági vegzálásra számíthat (Iványi Gábor). Hányok, bazmeg.

Mostanra nyilvánvalóvá vált, hogy a gúzsbakötött ellenzéki pártok (pláne ha olyan, minden együttműködést megfúró alakjai vannak, mint Gyurcsány Ferenc) ezt a monolitot nem tudják (vagy talán nem is akarják) lebontani, főleg, hogy egymás baszogatásával és a széthúzással vannak elfoglalva, nem kis részben a fidesz titkos kifizetési listáján szereplő álellenzéki tagoknak köszönhetően. Több politikai elemző szerint ezt a mindent és mindenkit leuraló rendszert nem kívülről, hanem belülről lehet csak lebontani.

magyar_p03.jpg

 

És mit ad isten, ez a színrelépés idén februárban megtörtént. A pedofil / kegyelmi ügy botrányos jóváhagyását a mai napig nem tisztázott körülmények között ellenjegyző volt igazságügyi miniszter Varga Judit volt férje, Magyar Péter robbantott. Sorra kezdte kiteregetni azokat a szennyeseket, amiket a NER seggébe bújt sajtóbirodalom nem, csupán pár független újság és hírportál, plusz Hadházy Ákos már évek óta publikál. Korrupció, nepotizmus, sokszorosan túlárazott közbeszerzések, just to name a few. Oké, ilyet már láttunk, olvastunk a 2015-ös G-nap után is, de úgy tűnik, akkor a szart kiteregető, korábban sokáig mindenhatónak hitt fideszes tótumfaktum Simicska Lajos kapott egy visszautasíthatatlan ajánlatot a központból: vagy befogja a pofáját, vagy a halakkal alszik. SL saját jól felfogott érdekében az előbbit választotta. Hányok, bazmeg.

Most viszont itt van ez a Magyar Péter, korábbi fideszes potentát, neves ügyvédcsalád sarja: anyai nagyapja a szochazás korszakból ismert tévéműsor, a Jogi esetek ügyvéd szakértője Erőss Pál, édesanyja Erőss Mónika a Kúria főtitkára volt. A második fidesz kormány megalakulása (2010) után dolgozott Brüsszelben a Külügyminisztérium munkatársaként, majd a Miniszterelnökségen, a Magyar Fejlesztési Bankban, 2019 és 2022 között a Diákhitel Központ vezérigazgatója volt. Tehát a fideszes belső körhöz tartozott, főleg miután (azóta csak volt) felesége, Varga Judit igazságügyi miniszter lett 2019-ben. És most nagyon úgy tűnik, hogy ez a csávó lesz az, aki volt belsősként szét fogja szedni a fidesz örökkévalóságnak épített korrupt rendszerét.

magyar_p06.jpg

 

Tisztázzuk: nekem nem liblingem a faszi, a korrupt politikust úgy utálom (Petőfit idézve), „mint a kukorica-gölődint.” Azt viszont a gyerekeim jövője nevében kikérem magamnak, hogy egy suttyó, bár papíron felsőfokú végzettséggel rendelkező tolvaj banda leuralja a hazámat és csak annak biztosítson felemelkedési lehetőséget, aki beáll a „sarzsit mély nyelvcsapásokért” mozgalomba.

 

magyar_p09.jpg

 

Nem akarok számháborúba bocsátkozni, hogy mennyien voltak a múlt szombati tüntetésen, a lényeg, hogy kurva sokan. A kiindulási helyszín Deák tér teljesen tele volt, és a Kossuth tér felé vonulva a tömeg a Bajcsy-Zsilinszky utat is teljes szélességében elfoglalta hosszú félórákon át. A nemzet főtereként aposztrofált Kossuth tér fullon volt, és az oda torkolló utcákban is százméteres hosszban álltak az emberek. Rengetegen jöttek vidéki városokból és településekből, és nem a „Békemenet”-féle, közpénzből organizált buszokkal, hanem a Magyar Péter szervezte Talpra magyarok! mozgalom telekocsijaival. MP azt kérte, a tüntetők vegyék vissza a fidesz által kisajátított nemzeti jelképeket, mint pl. a trikolórt és a vidéki támogató településneveket mutató táblákat. És lőn.

 

magyar_p08.jpg

 

A beszédekről a független sajtó beszámolt, ezért én ezekről nem írok, viszont ami számomra fontos volt: MP színrelépését a NER szemmel láthatóan nem tudja kezelni: hiába a Hajdú Péter-féle Varga Judit interjú (soha nem hittem volna, hogy az überagresszív és tehetségtelen HP nevét valaha is leírom a saját blogomban), hiába a könyvdobálás vádja, az átlagmagyar csak azt érti ebből, hogy a Pallas lexikon kurva nehéz, pláne ha mind a 18 kötetét felemelgeti az ember…

magyar_p07.jpg

 

A NER gépezete eleinte természetesen tagadta, hogy MP bármilyen relevanciával bírna a közéletben, ezért a Megafon nevű szócsöve révén "csupán" alig 100 millió forint közpénzt (tehát az én és a te adódból ellopott lóvét) költött Magyar lejáratására az elmúlt pár hétben… A Kossuth teret megtöltő tízezrek viszont úgy gondolták, hogy akárki is, de valaki végre nyisson ablakot és szellőztessen ki ebben a szarszagú, korrupcióba és reménytelenségbe süllyedt országban. És ha ez a valaki egy kiugrott fideszes geci, akkor nyissa ki ő.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gabbahutt.blog.hu/api/trackback/id/tr5718380659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.15. 22:04:57

Tökéletesen egyetértek veled. Legfőbb ideje, hogy végre-valahára a 10+ éven át háttérbe szorított, kiéhezett ellenzék és annak holdudvara lophassa szét az országot.

Ne légy naiv. A politikusokat nem puszta szívjóságból pénzelik az őket támogató üzletí körök. A kölcsönt vissza kell fizetni, kamatostul. Persze közpénzből.

Arra se végy mérget, hogy az előbb-utóbb megbukó Fidesz helyébe lépő politikusok nem saját és a haveri kör zsebére fognak dolgozni.

Ahhoz, hogy vki sikeres legyen a politikában, gátlástalannak és becstelennek kell lennie, csak így érvényesülhet. Pártállástól függetlenül.

Gabba 2024.04.16. 17:35:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

teljesen igazad van. maradjon a fidesz örökre, hiszen ők hozták létre az egyetlen demokratikus államberendezkedést az EU-ban, és nekik tényleg Magyarország az első.

(mert sehol máshol nem tudnának ilyen mértékben lopni)

amúgy nem naiv vagyok, azon a koron már túlvagyok, hanem tisztességes, és ezt várom el a politikustól is, mert őt én fizetem a mindenféle adómból.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.16. 19:04:28

@Gabba:

Nem te fizeted a politikusokat; ők fizetik magukat a TE pénzedből, de neked nincs rqhatasod erre. Talán feltűnt neked is, hogy évente egy alkalommal teljes egyetértésben szavaznak a képviselők: amikor a saját fizetésük emeléséről döntenek.

"amúgy nem naiv vagyok, azon a koron már túlvagyok, hanem tisztességes, és ezt várom el a politikustól is"

Épp ezért vagy naiv. Mert tisztességet vársz el politikusoktól, holott náluk alapvető munkaalkalmassági követelmény a tisztesség teljes hiány. Pártállástól függetlenül.
süti beállítások módosítása