Showtime!

Gabba the Hutt agymenései mindenféle témában

Katalin, kaszálj el (ismeretlen kommentelő)

2024. február 11. 15:15 - Gabba

Eredetileg a február 9-i, pénteki Sándor palota előtti tüntetésről akartam írni, de aztán felpörögtek az események. A fideszközeli média ugyan nem, de az azon kívüli maradék sajtótermékek és portálok már mindent megírtak a botrányos kegyelmi kérvény ügyéről, ezért ebbe nem megyek bele túl mélyen, inkább kérdéseket teszek fel.

novak01.jpg

 

ukran_zaszlo_kicsi.jpg

 

 

 

Van ugyebár ez a köztársasági elnöki funkció, ami a legfelső közjogi méltóság ebben a szerencsétlen országban. Elvileg független intézmény, sőt maxi riszpekt neki, de a 14 éves fidesz uralom alatt sikerült közönséges, minden politikai döntést megfontolás nélkül aláíró, egyszerű golyóstoll intézménnyé átváltoztatni. Az elmúlt 14 évben az állampárt három államelnököt juttatott hatalomra. Ebből az első a szochazás esti tévétornából ismert Schmitt Pál volt. Feleségével, Makray Katalinnal és három cuki kislányukkal, Grétával, Petrával és Alexával nyomatták a fél nyolcas híradó előtti tornát, amit az ország jelentős része sör és pacalpörkölt vacsorája mellől figyelt, és mosolyogva mondogatta, hogy milyen édes a legkisebb leány, aki mindig mást csinált, mint ami a gyakorlat volt. Aztán amikor közt. elnökként nemcsak az derült ki Palibáról, hogy még az államelnök szót sem tudja helyesen leírni, hanem a diplomamunkájának szövegét is másoktól lopta, az olyan politikai botrányt váltott ki, hogy a volt olimpiai bajnoknak és nemzet sportolójának le kellett mondania a pozíciójáról, cserébe megkapta a Plagibá nevet.

 

Őt követte a politikai pártoktól, főleg a fidesztől teljes mértékben független Áder János. Aki olyan független volt, hogy csak négy évig volt a fidesz frakcióvezetője. Pompás bajusza és a CEU kiebrudalása miatt joggal érdemelte ki a bajszos szar becenevet. Ő két elnöki ciklust is kitöltött, 10 éven át volt köztársasági elnök. Ki vitatná, hogy ezek után joggal jár neki élete végéig a havi többmilliós apanázs, szolgálati autó és testőrség.

És aztán végre valódi váltás történt: nő került a legfőbb állami pozícióba! Novák Katalin, aki természetesen szintén teljesen független volt a kormányzó fidesztől: az, hogy fideszes fülbevalóval járkált, csak a luxusbaloldal ármánykodása és a háttérhatalmak photoshop technológiájának tudható be. Novák igazi magyar anya, három gyermeket nevel férjével, István úrral. Kezdettől fogva kiállt a gyermekek védelme, a család szentsége és a "szülj minden évben egy magyart!" mozgalom mellett.

novak02.jpg

A múlt év májusában, Ferenc pápa látogatása alkalmából írtam egy posztot, amiben többek között azt sérelmeztem, hogy Novák elnökasszony kegyelmet adott Budaházy Györgynek, a terrorista cselekményekért jogerősen elítélt bűnözőnek. Akkor még nem tudtam, ahogy a közvélemény sem, hogy ugyanabban a csomagban a kegyelmes asszony elnöki kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon pedofíliáért nyolc év fegyházbüntetésre ítélt vezetője, Vásárhelyi János helyettesének, Kónya Endrének. Aki bűnsegéd volt a leggusztustalanabb és legveszélyesebb bűncselekményben, mert kiskorú sértetteket arra vett rá, hogy ne valljanak a jóságos igazgató bácsira. És akit minden hírben csak K. Endreként jelölnek, csak tudnám, miért. Mondjuk a „kurva anyád” megoldás feloldaná ezt a dilemmát.

novak06.jpg

Na és most jutunk el a pénteki, február 9-i tüntetéshez. Aminek első állomására, a Belügyminisztérium elé az Országos Közös Akarat (OKA) szervezett tüntetést, délután 4-re. A jó ezerfős tömeg ezután a Lánchídon átvonulva érkezett meg a Sándor palota elé a Momentum által szervezett tüntetési helyszínre. Írd alá, Kata, a lemondásodat!, szólt az egyik szlogen, szívet melengető volt látni, hogy ezt leghangosabban gyönyörű 17-18 éves lányok skandálták.

Mindenki hozzon magával egy plüssjátékot, kérték a szervezők, és sokan így is tettek, a jobb sorsra érdemes játékállatokat a rendezvény után a palota kordonnal lezárt területére dobálták a résztvevők. A készenléti rendőrök ezúttal szerencsére nem fújták le könnygázzal se a dobálókat, se a plüssjátékokat. A Momentum házigazdája, Orosz Anna (szívszerelmem, de ez most mellékszál) egy perces néma csendre kérte a jelenlevőket a bicskei áldozatokra, köztük a 18 éves korában öngyilkosságot elkövetett Szabolcsra emlékezve. Majd Orosz sorra szólította a színpadra a szónokokat: elsőnek Pető Attilát, aki kiskorúként papi molesztálás áldozata volt, de a bíróság mégis őt ítélte el. (Isten, haza, család? Hogy rohadnátok meg.)

novak05.jpg

Őt követte Ésik Sándor, a Diétás Magyar Múzsa alapítója. Az ő legfontosabb mondata az volt, hogy hiába jelentette be alkotmány, pardon, alaptörvény módosítási javaslatát a miniszterelnök. Ugyanis az a nagy büdös helyzet, hogy egy ilyen egyszerű dolgot, miszerint pedofilokat és az ő bűnsegédeiket nem védjük meg, nem kell alkotmányba írni, nem kell a lelkiismeretre hivatkozni. Hiszen tudható, hogy a kegyelmi kérvény javaslata kitől érkezett: attól, aki az egész fideszes bolhacirkuszt igazgatja. Miniszterelnök úr, ne próbálja a lelkiismeretét beleírni az alkotmányba, mert az magának nincs!, fogalmazott Ésik, a tömeg egyetértő sípolásától és füttyögésétől kísérve.

novak04.jpg

Antoni Rita volt a következő, a Nőkért Egyesület elnöke, aki Szegeden végzett angol szakon, csakúgy, mint a blogger, de ez szintén mellékszál. Antoni szerint az nem gyerekvédelem, amit a kormány és Novák csinál, hiszen azzal, hogy a köztársasági (n)ernök aláírta ezt a kegyelmi kérvényt, szembeköpte a magyar társadalmat, de leginkább a szerencsétlen áldozatokat. Novák igazán kipróbálhatná, milyen független, önálló nőnek lenni, akinek a döntéseit nem befolyásolják.

Következett Jámbor András, országgyűlési képviselő és a Szikra Mozgalom egyik vezetője, aki arról beszélt, hogy azok próbálták meg őt és a mozgalmat a pedofília vádjával beszennyezni, teljesen alaptalanul, akik most kegyelmet adnak egy pedofil ügy bűnsegédjének. Szerinte az egyik legelső és legfontosabb gyerekvédelmi törvény az lenne, ha rendesen megfizetnék a pedagógusokat és a szociális munkásokat.

novak07.jpg

 

Szilágyi Kitti óvónéni rendkívül szenvedélyes beszédben arról beszélt, hogy egy normális országban ilyen gyűlésnek nem is lenne szabad megtörténnie, hiszen pedofil ügyekben nem kaphat senki kegyelmet. „A Sándor palota már nem képviseli a magyarokat. Ahogyan Novák az év elején mondta, 2024 a mozgás éve, úgyhogy ideje eltakarodni!”

Az utolsó szónok Donáth Anna volt, a Momentum elnöke, aki számomra rendkívül szimpatikusan és következetesen viszi tovább a nagyapja és édesapja által kikövezett demokratikus ellenállás családi hagyományát. Pár hónapos kisfiú anyukájaként azzal a kérdéssel fordult az elnök távollétében a palota felé, hogy a háromgyermekes anyuka Novák Katalin, és a szintén háromgyermekes anyuka Varga Judit, aki még igazságügyi miniszterként a kegyelmi kérvény jóváhagyását ellenjegyezte, hogyan tud a tükörbe, és még inkább a gyerekei szemébe nézni. Donáthon látszott, hogy lelke mélyéig felháborítja ez a döntés, és mint szintén háromgyerekes szülő, a magam részéről teljes mértékben egyetértek vele.

novak08.jpg

Az elmúlt időszakban a fidesz által javasolt és megválasztott három köztársasági elnökből kettő alig két év után kénytelen volt lemondani. Ez ám a valódi kétharmad. Summa summarum: nyilvánvaló, hogy a kegyelmi kérvényt olyan valaki tette Varga, illetve Novák elé, akinek ezek a „dolgozó nők” nem mondhattak ellent. És ebből az is egyértelmű, hogy a nagy csinnadrattával beharangozott „megvédjük a gyerekeket a szakállas bácsiktól” szlogen csak egy újabb politikai termék volt.

 

De most a fagyi visszanyalt.

 

novak03.jpg

5 komment
Címkék: közélet

A bejegyzés trackback címe:

https://gabbahutt.blog.hu/api/trackback/id/tr4818323775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2024.02.12. 06:38:02

Szépen összefújta a szemetet a szél...
Egyikre se lehet rábízni egy lyukas tejeszacskót.

Amúgy az ügyben megvan a magam konteója:
Tegnapelőttig csak gondoltam, hogy konteózgatok, tegnapra kb tuti konteóm lett. Azóta még szerintem már valóság.

Megéri-e beáldozni nagy csinnadratta közepette egy kisszerű köztársasági elnököt csak azért, hogy olyat is kisajtoljunk az amúgy tök idióta ősszefos.sból, amire egyébként teljesen képtelenek, sőt, a brüsszeli és CIA/soros hátszéllel meg se merészelnének, ráadásul az összemzeti harag okán úgy lehet belerakni a porló gránit szilárdságával sem vetekedő alaptörvénybe, hogy arra még az Ollyópaji Jujjdejó legtitkosabb páholyaiban is csak annyit mondhatnak, hogy "Ügyes!"?

Nos, a jelek szerint igen.

Sikerült kifőzni a Karmelita boszorkánykonyhájaban a tutit.
Még a pedo- buzibarátok is kinyilatkozták, hogy így nem maradhat, meg kell változtatni az alaptörvényt.

Ügyes!

Már csak a kérdések:
Miért most?
Miért így került felszínre a mutatvány?

gigabursch 2024.02.12. 09:27:12

Az elnöki lét veszélyei:

Brazzil: Szarajevóban

youtu.be/qYQqDpx43Ys?si=RN6J7c0dy1JcLhBd

Gabba 2024.02.14. 17:35:59

@gigabursch: nemcsak a konteód zavaros, de a megfogalmazása is, nem is vagyok biztos benne, hogy értem-e egyáltalán.

mindenesetre itt nem holmi tejeszacskó őrzésről van szó, hanem hogy egy pedofil igazgatót mentegetett kiskorú gyerekek megfenyegetésével, kényszerítésével a helyettese.

és most már, pár nap elteltével egyre világosabb, hogy ennek a helyettesnek a kegyelmi kérvényét kinek az erőteljes ajánlására hagyták jóvá.

gigabursch 2024.02.14. 18:45:04

@Gabba:
Azóta nálam is árnyaltabb lett a kép.
A megfejtés kulcsa Rogán, csak nem értem a szitut.
Kicsit úgy vagyok vele, mint amikor tarokkozás közben engedett egyes játéknál (invit XIX-re) a partner mondja be a trullt, de én pagátos vagyok és nem tudom eldönteni, hogy skízes vagy csak XXI-es, és még egy négykirályt se tesz hozzá.

Magyarán.
Tóni eltért ezer db aknát, hogy üzemszerűen sakkban tartson mindenkit, de ez alighanem üzemen kívül robbant fel.
Balog egy pojáca, önálló gondolat nélkül.
süti beállítások módosítása