Showtime!

Gabba the Hutt agymenései mindenféle témában

A pápalátogatás margójára

2023. május 02. 05:02 - Gabba

Van Esterházy Péternek egy unos-untalan idézett mondata, miszerint „Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk bizonyos szint alá.” Természetesen nem gondolom, hogy a blogom a Parnasszus csúcsán állna, de jelen posztban szerepelni fog két személy, akiknek a nevét a fenti idézet gyakorlatba ültetésével eddig sem írtam le és ezután sem fogom.

papa00.jpg

 fotó: telex.hu

ukran_zaszlo_kicsi.jpg 

 

 

Evangélikus vagyok, ez nyilván senkit sem érdekel, egyéni szocprobléma, ahogy mondani szokás, ráadásul nem is járok templomba, csak a magam módján gyakorlom a vallást. Van viszont egy ember, akiről nemrég derült ki, hogy korábban ő is evangélikus volt, de nemrégiben katolizált. Nyilván ez se érdekelne senkit, csakhogy az illető a fidesz egyik alapítója és az 5. számú vágóhíd tagkönyv tulajdonosa. Egyetemet végzett (oké, ez nem jelent semmit) ember, aki saját blogján és egyéb nyilvános megszólalásaiban, írásaiban mindenkit elküld a halál faszára vagy a jó kurva anyjába, aki nem ért vele egyet. Ennek ellenére vagy éppen ezért az ún. jobboldali közönség ájultan figyeli „működését” és tartja a publicisták non plus ultrájának. Nekem, mint jött-ment libsinek erről csak a Huckleberry Finn vonatkozó részlete jut eszembe, miszerint hogy vágta át két szélhámos fél Amerikát a „fejedelmi non plus ultra” c. előadásával: „Mikor már többé senki se fért be, a herceg otthagyta a bejáró ajtót, hátra került a színpadra és kiállt a függöny elé; egy kis beszédet mondott, földícsérte a tragédiát s azt mondta, ennél izgatóbb nincsen is a világon. Igy hencegett a tragédiájával, és idősebb Kin Edmundjával, akinek a kezében volt a főszerep; és végül, mikor már fölcsigázta jól mindenkinek a várakozását, felhúzta a függönyt és a másik percben jön ki a király nagy kényesen négykézláb, anyaszült meztelen; de be volt festve egész teste karikákkal és stráfokkal, minden színben egy tündöklő szivárvány. És - de ki törődnék egyéb kiállításával,- szóval rémes volt, de borzasztóan nevetséges.”

 

Nos, tisztelettel közlöm, hogy én is jártam konfirmációs felkészítésre és tettem vizsgát is, ezeken viszont egyetlen szó sem volt arról, hogy a velünk egyet nem értő felebarátainkat visszaküldjük édesanyjuk alsó régióiba. Na de miért hozom fel mindezt? Hát mert ez a csávó pár évvel ezelőtt a migrációs válság idején arról írogatott, hogy a menekültek emberi bánásmódja érdekében felszólaló Ferenc pápa gazember és demens vénember. Most, hogy ez a pápa két éven belül másodszor jár hazánkban, a „publicista” hirtelen revideálta korábbi véleményét, elnézést kért a főpaptól és azzal védekezett, hogy akkoriban még evangélikus volt, de azóta katolizált. What the fuck? Ezúton jelzem, hogy az általam látogatott konfirmációs felkészítésen egyetlen szó sem hangzott el a rivális egyház(ak) vezetői vagy nézetei ellen, úgyhogy a jobbos megmondóember nyilván megint hazudik, korábbi evangélikus, ill. mostani katolikus vallásossága nem más, mint olcsó propaganda. Szerintem ugyan nincs pokol, de ha lenne, az ilyen uszító hipokritáknak az első sor üstben lenne a helyük.

papa02.jpg

fotó: telex.hu

Ártunk és ormányunk vezetői a másodszori pápai látogatástól szinte eufórikus állapotba kerültek, ami természetesen lecsurgott az állami propagandagépezet alsó bugyraiba is. Ahol található egy másik seggnyaló (szintén név nélkül említem, lásd mint fent), aki az MSZMP talpnyalója és propagandistája szerepet sikeresen átmentve a jelenlegi állampárt ideológusa lett. Az illető a Völkischer Beobachter magyar verziójának, a Demokrata c. hetilapnak a főszerkesztője. (Demokrata, mi? A szavaknak mára már tényleg nem maradt jelentése.) Természetesen az ő újságja is bő terjedelemben tárgyalta a pápalátogatást: riportok, képek tömegesen, ám közben ez a kis hamis interjút adott az egyik orosz propagandatévének. Ebben, szorgalmasan visszhangozva a putyini propagandát, valódi fasisztáknak nevezi az ukránokat, természetesen a békepártiság és a keresztyéni ideológia nevében. Remélem, neki is jut hely a fent említett üstben.

papa05.jpg

fotó: telex.hu

 

Ferenc pápa nemrégiben bírálta Nicaragua kormányát, amiért az letartóztatta Rolando Álvarez püspököt, a kormánykritikus hangok képviselőjét. A pápai tiltakozásra válaszul a kormány bezáratta Vatikánváros managuai nagykövetségét. Na de hogy jön ez ide?, kérdezheti az olvasó joggal. Hát úgy, kérem, hogy ebbe a Nicaraguába küldött Petiminiszter 1 milló koronavírus elleni vakcinát – nincs itt valami ellentmondás? Lihegünk a pápa gyűrűjét megcsókolni, de közben támogatjuk a vele ellenséges kormányokat? Papolunk a keresztények védelméről, de közben szabadon bocsátjuk az azeri baltás gyilkost – hányás.

papa01.jpg

fotó: telex.hu

 

És a legszebb: Novák Katalin köztársasági elnök a pápalátogatás magasztos ihletettségétől vezérelve kegyelemben részesítette Budaházy Györgyöt, a terrorista cselekményekért jogerősen elítélt bűnözőt. És akkor ezt a fejleményt vessük össze azzal, hogy a pedagógusok rabszolgává züllesztését kimondó státusztörvény ellen tüntetőket, köztük diákokat, gyerekeket a rendőrség a Karmelita körül törvénytelenül felállított kordon védelmének ürügyével könnygázzal fújta le.

        

Hát milyen keresztélydemokráciában élünk, tessék mondani?!

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gabbahutt.blog.hu/api/trackback/id/tr8018114528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

larvar0 2023.05.02. 16:09:26

A katolikusok elég beteglelkű emberek. Egy egyetemista barátnőm kedvéért én elmentem annak idején egy katolikus ifjúsági összejövetelre (ifi). Ami ott ment, az elképesztő volt számomra. A kispap, aki vezette az ifit, kifejtette, hogy Gyurcsányt valakinek meg kellene ölnie végre. Elkerekedett a szemem. Ezt tolta ő középiskolás és egyetemista korú fiataloknak. Persze amikor kiderült, hogy én református családból származom, akkor eléggé megfagyott a levegő a teremben. Volt pár megjegyzése, mintha az inkvizíciót sírta volna vissza.
Alapból a családom református, nálunk legfeljebb nagyapám váltott csatornát a tévén, amikor a pápát (annak idején II. János Pál), vagy Szűz Máriát imádták. Ő ezzel nem értett egyet, de nem okádott epét rájuk emiatt.

Amúgy manapság is bigott, konzervatív katolikusok körében Ferenc pápát eretnekezik többen. Kíváncsi lennék, hogy ma mit fröcsög az az akkori katolikus kispap (azóta már feljebb lépett a ranglétrán).

A magyar kormány gyakorlatilag reálpolitikát folytat, elvek nélkül, illetve kimazsolázva azt, ami nekik fekszik, amiből hasznuk lehet, amivel biztosíthatják az uralmukat.
Orbán egy reformátusból lett ateista családból jött. Neki aztán tényleg semmit nem jelent a vallás, csak egy eszköz arra, hogy az ellenfeleit üsse, magát legitimálja. Az addig rendben van, hogy az iskolából kitiltják a homopropagandát, meg a balliberáltak más nézeteit, de az egyházaknak miért kellett átjátszani az oktatást? Egy célja van: engedelmes alattvalókat nevelni. Orbán teljesem egyetért Marx mondásával, miszerint a vallás a népek ópiuma. Leszedálja őket, elviselhetővé teszi számukra az életet, megmagyarázza nekik, hogy miért kell elfogadniuk a földi szenvedést. Tökmindegy, hogy kereszténységről, iszlámról vagy buddhizmusról van szó, mind ugyanezt a funkciót tölti be.
Orbánék pont ugyanígy felhasználnák a vallást a céljaikra, ha mohamedán országban élnének.

Más:
Az ukránoknál tényleg van egy nagyon erős neonáci vonal. Bandera imádata, mintha Magyarországon Szálasit éltetnék.
Az oroszoknál is vannak neonácik, csak az orosz neonácik pont Ukrajna oldalán harcolnak most egy orosz önkéntes hadtest nevű szervezetben, ők orosz etnikumú Oroszországot akarnak. Putyin meg akármekkora diktátor, neki pont megfelel, hogy sok a muszlim, kaukázusi, türk, közép-ázsiai, szibériai származású az országában, nincs neki preferenciája a fehérbőrű oroszokkal kapcsolatban. A szeretője is mohamedán volt.

gigabursch 2023.05.03. 14:58:59

Ha Bayer az egyik tévedését belátta és ezt közli, az legalább valami.
A többit azt inkább hagyjuk. Főleg ahogy a kempinski előtt elpárolgott, mikor meggyespite koccintott nasitasival.
Bencsik finoman szólva is a fordulatok embere, Nem jobb és nem több, mint az összes megélhetési sajtós. S mivel minden sajtós megélhetési, így ő se lóg ki a sorból, csak más a szövegelése.

A Pápa jó hogy itt volt, a híveknek (felekezettől függetlenül) feltöltődést adott, a kétségek közt állóknak bizonyosságot.
Elnézegetve a Pápát, nem úgy tűnik, hogy sok van már neki hátra, s talán nem akar úgy járni, mint Chernoch János bíboros, hogy az legyen a sírfelirata, ami lett.

Ami meg Budaházit illeti:
Vastagon kilógott a lóláb az egész koncepciós per jellegéről, a bizonyítékok röhejességéről, és az is, hogy ez a színjáték a kegyelemmel egy megrendezett műsor volt.

@larvar0:
AZ ukránok nácizmusának szintje messze üti azt, amit itthon Szálasi kapcsán valaha is meg lehetett élni és számossága/népességi aránya meg nem a hazai statisztikai hibahatár szintje alatti, hanem kb a teljes népesség fele-harmada. Persze erről a tényről szót ejteni nem polkorrekt.

Gabba 2023.05.05. 19:04:55

@larvar0: nagyjából egyetértek, pár kivétel:

- teljesen nem kell a katolikusokkal szemben általánosítani, pont annyi uszító és rongyember van köztük is, mint bármely más felekezetnél vagy az ateisták közt

- az iskolai homopropagandát komolyan írtad? nekem az utóbbi tízegynéhány évben elég nagy számú gyerekem járt iskolába, homopropagandával viszont sehol sem találkoztam, az csak az egyik fő uszító szlogen orbánék részéről

- nem vagyok Bandera szakértő, de az tény, hogy a jelenlegi ukrán kormány egyáltalán nem imádja és fel sem merült, hogy ez az ellentmondásos személyiség (ismét) megkapja az Ukrajna hőse érdemérmet, akármennyire is erőlködik ezen a vonalon a putyini propaganda

@gigabursch:

- a pártalapítóval nem az a baj, hogy az egyik "tévedését" belátta (nyilván a pórázt tartó Gazda szólt neki, hogy a pápalátogatás előtt virítson valamit), hanem az egész gyűlölködő működése

- a főszerkesztő meg nem csupán a fordulatok embere, hanem betegesen vonzódik a diktatúrákhoz: ezért nyalta anno az mszmp seggét és később a fideszét, és kívánja ebben a háborúban az oroszok győzelmét

- te nyilván el sem tudsz képzelni "nem megélhetési" újságírót - hát én igen, sőt olvasom is őket, nem sokan vannak, az igaz, de még vannak

- az ukrán nácizmusról véleményemet lásd fent, te nyilván orosz propaganda oldalakról tájékozódsz, én meg nem

Amúgy mindkettőtök véleményére kíváncsi lennék a diákok és kiskorúak könnygázas lefújásával kapcsolatban is.

gigabursch 2023.05.08. 08:11:42

@Gabba:
Nem tájékozódok orosz propagandaoldalakról. Sem.
Az ukrán nácizmus nem mai szülemény és jelen van évtizedek óta.

Bencsik kb 1995 és 2003 között a saját útját járta.
Egyébként nem hogy nem tudok elépzelni megélhetési újságírót, hanem nincs.
S soha nem is volt.
Aki meg tanult történelmet, az tisztában van azzal, hogy a Gracchusok kora óta mi megy és "hogyan kell csinálni".

Ami a gyerekek lefújását illeti:
1.) Valakik odarendelték őket oda
2.) Cél volt, hogy legyen meg a "jó fénykép".

Amúgy a hétvégén erről a kérdésről Schiffer András nagyon szépen elmondta a valóságot:
www.youtube.com/watch?v=9QBl22lvrSU
Sőt, minden, amit Schiffer András mond (az egész műsorban) olyan halmaz, amivel kb mindenkinek tisztában kéne lennie.

Gabba 2023.05.08. 17:30:55

@gigabursch:
nácizmus: nagyon rá vagy pörögve, hogy csak az ukránoknál vannak nácik, esetleg nézz körül a Kárpát-medencében, hátha ott is találsz párat - nem beszélve Oroszország anyácskáról

megélhetési újságírás: tehát el sem tudsz képzelni olyan embert, aki mindenféle disznóságot, panamát, csalást csak azért ír meg, hogy arról a nyilvánosságot tájékoztassa, mert úgy érzi, ez erkölcsi kötelessége. szomorú.

"Bencsik kb 1995 és 2003 között a saját útját járta": LOL, sőt ROTFL, de hagyjuk, erről a csávóról nem vagyok hajlandó többé egy sort sem írni, reggel voltam WC-n, ahol az alteregóját bő vízzel öblítettem le

Schiffer: nem mérvadó, nem felel meg a független értelmiségi kritériumának

könnygáz: "odarendelték őket" ezek szerint olyan embert sem tudsz elképzelni, akinek elege van a folyamatos megalázásokból, hitegetésekből és hazugságokból, és ezért sokadmagával tüntetést szervez, hogy ennek hangot adjon. szomorú.

de az a legszomorúbb, hogy a gyerekkorúak (akik Uj Péter szatirikus megfogalmazása szerint emberélet kioltására alkalmas kockás ingekkel vonultak a Karmelitához) könnygázas lefújása szerinted rendben van, hiszen egy szóval sem mondod az ellenkezőjét. A Budaházyé ezzel szemben koncepciós eljárás volt, ja persze, hiszen ő nem kockás ingekkel, hanem Molotov koktélokkal dobálózott.

Mondd, te tényleg elhiszed, amiket leírsz?

gigabursch 2023.05.08. 21:59:19

@Gabba:
Ukrán nácizmusról kérdeztél fentebb. Arra válaszoltam.
Ha az a baj, hogy a kérdésre válaszolok, akkor igazán nem értelek. Most ez hogy jön ide a kárpát-medencei viszonylatban?
Amúgy különösebben nem izgat, hogy napjában a blog.hu-n hány idióta van, akinek az összes kötőszava a nácifasiasztatrappistatúristabesenyőpista és ezt adott esetben rám pazarolja. Csak magukat minősítik még lejjebb.

Ugyanakkor szívesen megkérdezem tőled, szerinted mi nácizmus, mitől náci a náci?

Az, hogy te szarás közben bencsiket formálod meg, a te dolgod. 1998/99 és 2003 között rendszeresen olvastam a Demokratát, Majd úgy 2004-2005-ben leszoktam róla. Ahogy a HVG-ről is. Ugyanakkor olvastam és ugyanazért szoktam le róla. A féligazságok miatt.
Az, meg hogy egy Uj Péter nevű nímandra egy lyukas tejeszacskót nem bíznék rá, nos az a vélemény az meg az enyém. A féligazságok bajnoka. A féligazság meg nem az igazság fele, hanem a maga a megtestesült manipulatív hazudozás.

Mutass csak egy független(!) újságírót, szerte ezen a bolygón. Nincs. Nem is lesz. Ez nem olyan munkakör. Csak kevesen vannak, akik ezt - politikai nézettől függetlenül - bevallják.
Akkor sincs, ha a függetlenség a legfontosabb szólam minden évben és ezt előadják a pulitzer díjazásoknál. S aki magáról fennköült képpel és teli tüdővel azt állítja, hogy ő független, arról csak egy dolgot lehet tudni. Hazudik.

Amúgy miattam Schiffert (is) úgy fikázod le, ahogy akarod, nem leszel ettől sem több, sem mérvadóbb.
Ebből azért mindenesetre van egy olyan sejtésem, hogy meg se hallgattad, ami belinkeltem. Ha mégis meghallgattad, akkor szívesen megkérdezem, hogy melyik mondatával nem értesz egyet?
Nekem van szerencsém ismerni őt, kb 2013 januárja óta.
A teljes hazai elmúlt három évtized ogy képviselői közül azon igen kicsiny csoportba sorolom őt, akit tartok politikusnak is és embernek is. Egyszerre.
(Vannak kb 15-20-an, pártállástól függetlenül, de ez megint csak az én véleményem)

Visszatérve:
"gyerekkorúak könnygázas lefújása szerinted rendben van"
Állítottam ilyet?
Nem!
Akkor miért is teszel ilyen kijelentéseket a nevemben, hogy én ezt állítottam? Erre mondaná azt a viccbeli Kohn, hogy "Ügyes!".

Egészen mást állítottam, s ezzel kapcsolatban anno Lenin et. már elmondta az igazságot. Ők, mármint akiket lefújtak (egyébként feleslegesen), csak hasznos hülyék.
(Gyurcsány pribékjei nem így viselkedtek volna. Őket már ismerjük 2006 óta. Azokat is akik tudtak magyarul és azokat is, akik még magyarul sem tudtak)

Azt meg nem belátni, hogy mi az a pont, amikor valaki hasznos hülye lesz csak egy adott helyzetben.
Persze, aki ezt magától nem látja be, hogy mások hogyan rángatják, annak elég szomorú lesz a sorsa.
S főleg, ha nem érti meg, hogy hogyan kell hátrébb lépni két lépést.

Tudod van az a Metallica szám, amit szerintem a sokban hasonló zenei ízlésünk kapcsán alighanem ismersz. A Masters os Puppets B-oldalának első száma, s szerintem a metál történelem egyik legnagyszerűbb nyitánya van benne, amire csak Cliff Burton volt képes. A Feláldozható hősökről szól.
Szerencsésebb esetben ezek az emberek, hasznos hülyeként csak egzisztenciálisan kerülnek feláldozásra. Rosszabb esetben az életükkel fizetnek.
Hogy egy kicsit visszatérjek hohóliára. Ott most tombol a Pokolgép által megénekelt Háború gyermeke.
S amíg ezen bolygó nagy többsége be nem látja, hogy tüzet tüzelőanyaggal nem lehet eloltani, addig ott még temérdek vér fog folyni. S mind csak statisztikai adatok lesznek, akik ottmaradnak. Örökre.

Amúgy Budaházy állítólagos molotovozása kapcsán még mindig az a gond, hogy nem tudták igazolni. S ez akkor is így marad, ha ez neked nem tetszik.

Gabba 2023.05.09. 18:03:46

@gigabursch: teljesen másként látjuk a világot, ez nem baj, ne is legyünk egyformák, kurvára nem értek egyet veled, de az sem baj, a szövegértelmezést azonban tegyük tisztába.

nem az ukrán nácizmusról kérdeztelek, azt már rég tudom, hogy szerinted ott szinte mindenki az, larvar0-nak írtam, hogy a jelenlegi ukrán kormány, aki ellen putyin keresztesháborút hirdet, egyáltalán nem tekinthető nácinak. neked csak azt írtam, hogy nem kell Ukrajnáig menni, hogy nácikkal (oké, a náci ideológiával egyetértő, azt támogató) emberekkel találkozz. K-Európában, és persze Ny-Eu-ban is mindenhol találkozni velük, a Kárpát-medencét csak példaként írtam. a nácizmus definícióját nem fogom ideírni, te is pontosan tudod, mik a jellemzői.

független újságírók: hagyjuk, neked a fogalom is ismeretlen

Schiffer: nem akarok mérvadó lenni, nem érdekel a csávó, ugyanazt szajkózza, mint a fidesz, sőt, már a mi hazánkat tartja a nyugodt erőnek - nálam ezzel végleg leszerepelt

könnygáz: ezt írtam: "gyerekkorúak ... könnygázas lefújása szerinted rendben van, hiszen egy szóval sem mondod az ellenkezőjét" - írtad egy szóval is, hogy elítéled ezt a rendőrségi túlkapást? nem. ezért mertem feltételezni, hogy akkor valszeg egyetértesz vele. nem a nevedben tettem kijelentést, hanem leírtam a saját feltételezésemet, amit nyugodtan cáfolj meg, ha úgy gondolod.

hasznos hülyék: szerinted ezek a rabszolgasors ellen tüntető tanárok, meg az őket támogató diákok, ellenzéki képviselők és mindenféle civilek - ezek szerint nincs gyereked sem pedagógus ismerősöd, azért mondasz ilyeneket. nekem van mindegyik a közvetlen közelemben, és pontosan látják, tudják, mire megy ki ez a hatalmi erőszak.

a tűzelőanyaggal nem lehet tüzet oltani tematikára meg már korábban írtam, hogy akkor putyin cáratyuskának nem kellett volna megtámadnia egy független országot és akkor nem lett volna tűz.

Budaházyt meg nem én ítéltem el, hanem a bíróság, felőlem oda lovagolhat az elnökasszonyi kegyelemmel fehér lovon, ahova akar, az őt támogatók meg szopják le a lovát - sorry for my French.

gigabursch 2023.05.12. 12:33:26

@Gabba:
No, tényleg feloldhatatlan a kérdésben a közöttünk lévő megközelítés és nőzőpont eltérése.

Más:
Csak érdekességképpen érdemes beírni az ukrán elnök nevét a google transzlétbe
'zele nskij volo domir'

translate.google.hu/?sl=uk&tl=hu&text=%D0%B7%D0%BB%D0%B5%20%D0%BD%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B8%D0%B9%20%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B4%D0%BE%20%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%B5%20&op=translate

Beszédes neve van, az egyszer biztos.

Gabba 2023.05.12. 14:04:38

@gigabursch: feloldhatatlan, úgy van.
Dixi.
süti beállítások módosítása