Showtime!

Gabba the Hutt agymenései mindenféle témában

Egy év háború

2023. március 08. 02:24 - Gabba

Európa háború nélkül - ebben nőttem fel, ezt tanultam az iskolában másfél évtizeden keresztül: soha többé fasizmust, soha többé háborút. És ez úgy tűnt, be is igazolódik: a hidegháború idején sem volt fegyveres konfliktus a szocialista "béketábor" és a "hanyatló" Nyugat között, sőt a rendszerváltással azt is remélhettük, hogy a fegyveres konfliktusok Európában végleg eltűnnek. Ezek után hidegzuhanyként ért mindenkit a jugoszláv polgárháború kirobbanása és ezen belül Szarajevó majd' négy évig tartó ostroma, és a szerb mesterlövészek által történt folyamatos terrorban tartása. Ízlelgessük: Európa közepén ártatlan civileket mészároltak napi rendszerességgel fegyveres katonák büntetlenül. Az ENSZ, a NATO és nem kis részben az akkori amerikai elnök, Bill Clinton határozott fellépése kellett ahhoz, hogy a polgárháború 1995-ben a daytoni egyezménnyel véget érjen.

ukran_ukraine.jpg

Jugoszlávia széthullott, oké, mit tehetünk ellene mi átlagemberek, de most már aztán soha többé nem lesz fegyveres harc Európában, az tuti. Ennek biztos reményében vágtunk bele életem párjával a családalapításba, és minden jól is ment egészen 2022. február 24-ig. Amikor is arra ébredtem, hogy az összes rádió- és tévéadó azt jelenti, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát. Az első napok sokkja után lassacskán tudatosodott bennem, hogy ez a konfliktus nem 2022. február 24-én kezdődött, még csak nem is 2014. februárjában, amikor az oroszok elfoglalták a Krím-félszigetet, hanem 2008. augusztusában, amikor a ruszkik megtámadták Grúziát és elfoglalták Dél-Oszétiát és Abháziát. Tehát ha akkor még nem is, de mostanra  mindenki számára egyértelművé válhatott, hogy Putyin cáratyuska célja a szovjet (nagyorosz) birodalom visszaállítása.

ukran_halaszbastya.jpg

A történelemben minimális szinten járatos olvasók számára nem kérdés, hogy az orosz birodalmi eszme meghatározó volt, van és lesz. Oroszország egész történelmét a terjeszkedés határozta  meg, és ha ennek során néhányszor pofán vágták, csak annál nagyobb elánnal folytatta ezt a politikát. Legnagyobb kiterjedését a II. világháború után érte el, amikor is nemcsak a kelet-közép európai országokat hajtotta uralma alá, hanem Kubát és Észak-Koreát is. Ez volt az enyhén szólva cinikus elnevezésű "béketábor", aminek a mi '56-unk mellett olyan harci cselekmények jelentették a "fénypontjait", mint az 1979. végi afganisztáni bevonulás vagy 1983-ban a dél-koreai utasszállító repülőgép lelövése.

ukran_eiffel.jpg

Oroszország hiába a legnagyobb kiterjedésű ország a földön, ez nem elég neki, mindig terjeszkednie kell, aminek legfőbb indoka, hogy folyamatosan fenyegetik minden irányból és ő csak ezzel a sajátságos módszerrel védi ún. nemzeti érdekeit. Négy láb jó, két láb rossz, írja a zseniális Orwell az Állatfarmban; a mindenkori orosz cárok, szovjet főtitkárok és a jelenlegi elnök szerint is a két láb a Nyugatot és az ő szövetségeseit jelenti, a négy láb meg a birkákat és egyéb állatokat, akik ezt a "nemzetvédelmi" ideológiát és rendszerét támogatják... 

 A tények egyszerűek: az oroszok megtámadtak egy független országot, valós casus belli nélkül, mert az ugye minden józanul gondolkodó ember számára világos, hogy a nácítlanítás szólama egyszerre volt nevetséges és hazug. A villámháborús győzelem terve (amiről pl. Napóleon, Vilmos császár és Adolf Hitler is beszélhetne) azonban viszonylag gyorsan összeomlott, mert a hanyatló Nyugat és az USA nemcsak szóban, hanem fegyverekkel is támogatta és támogatja Ukrajnát, tudván tudva, hogy ha Kijev vereséget szenved, akkor az oroszok minden valószínűség szerint nem fognak megállni a Kárpátokig vagy a a Visztuláig. 

ukran_putler.jpg

Ilyen helyzetben minden európai ország számára kulcsfontosságú, hogy a NATO védelmi szervezete erősödjön, netán új tagokkal bővüljön. Ez nemzeti érdeke Magyarországnak is, ám Svéd- és Finnország csatlakozási kérelmét a magyar "nemzethy" kormánynak több, mint fél év alatt sem sikerült jóváhagynia. A KATA megszüntetését, az Orvosi Kamara szétverését 24 óra alatt sikerült a fidesznek átvernie az országgyűlésen, de ezt a nemzetvédelmi szempontból kiemelt fontosságú javaslatot mondvacsinált okokkal még az országgyűlés napirendjére sem sikerült felvenni több mint fél éve. Óvónéni, ez a csúnya svéd Gustafson meg a még csúnyább finn Vejnemöjnen csúnyát mondott rólam, hangoztatja a magyar kormány úton-útfélen, de ezt már egyetlen óvónéni sem veszi komolyan és pont olyan feketeseggűként tekint a Kárpát-medence géniuszára, mint az önkényes ankarai békeközvetítőre.

ukran_nazi.jpg

És azt magyarázza már meg nekem valaki, hogy amikor ilyen feszült a nemzetközi helyzet és tényleg szükség van a magyar hadsereg eszközeinek és vezetőinek fejlesztésére, képzésére és "csúcsrajáratására", akkor mi indokolja, hogy a Honvédség tábornoki- és tisztikarát lefejezik? Pont úgy, mint ahogy azt Sztálin tette a '30-as évek végén. Bár amint látjuk, a jelenlegi feszült helyzetben is van lehetőség kiemelkedő katonai képzésre, mint pl. a köztársasági elnök férjének esetében, aki öt hét kiképzés után kapott alezredesi rangot. Én elfogadom, hogy Magyarország nem hátra megy, hanem előre, de hogy ilyen extrém sebességgel, azt azért nem hittem volna. Én ugyan 1985-ben kaptam katonai kiképzést, de öt hét után csak honvéd lettem és maradtam azóta is, shame on me. 

És még azt is megmagyarázhatná valaki, hogy mink ugyan népszavazás révén az Európai Unió és a NATO tagjai lettünk, ami mindenféle szövetségesi és katonai együttműködést igényel, 2010 óta viszont Magyarország, pontosabban a fidesz kormány folyamatosan kifelé táncol ezekből az együttműködési rendszerekből, na ez miért van? A kormány folyamatosan pocskondiázza európai szövetségeseinket, szerinte a nyugati városok, főleg Bécs, élhetetlenek a rengeteg migráncs miatt. Ezt magam is alá tudom támasztani, mert pár hónapig én is éltem és dolgoztam ott, és a szemét imperialista, neokolonista kizsákmányolóknak robotolva ezalatt közel egy fél budapesti lakás árát kerestem meg. (Tudom, rohadjak meg.)

ukran_dick_tator.jpg

És azt sem értem kurvára, hogy milyen ún. nemzeti érdek fűződik a kémbanként nyilvántartott Nemzetközi Beruházási Bank (IIB) és az ő munkatársainak támogatásához? Miért kapta meg az egyik legfrekventáltabb ingatlant Budapesten és miért ragaszkodik a magyar kormány a tulajdoni hányada megtartásához, horribile dictu növeléséhez? Ezt jó lenne tudni, már csak azért is, mert idén februárban bekövetkezett az a helyzet, hogy az IIB-t komoly hekkertámadás érte. A támadók megszereztek több levelet és egyéb banki dokumentumot, amik az IIB közleménye szerint hamisak, a hvg.hu szerint viszont nagyon is valódiak. Az egyik dokumentum egy olyan levél, amelyben Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter lobbizik a belga pénzügyminiszternél, hogy oldják fel az IIB pénzeszközeinek zárolását. What the fucking fuck?!

ukran_ruszkik_vissza.jpg

Miért kell az egyértelmű agresszort az állami propagandában burkoltan, a fideszes megmondó percemberkéken keresztül viszont nyíltan mentegetni? Miért kell a volt KGB ügynök, jelenleg Oroszország egyik leggazdagabb embere, és egyik leghangosabb háborús uszítója, Kirill pátriárka elleni EU szankciós javaslattal szembenni? Miért nem volt semmilyen érdemi vizsgálat azzal kapcsolatban, hogy a magyar külügyminisztérium informatikai rendszerébe az orosz titkosszolgálat majd' egy évtizede ki-be járkál? Miért azzal a demokratikus szövetségi rendszerrel szemben kell folyamatosan szabadságharcot vívni, amelynek tagjai vagyunk és ahonnan jelentős összegű támogatásokat kapunk, és miért nem lehet végre, egy év öldöklés után köntörfalazás nélkül kimondani, hogy a megtámadott mellett vagyunk és elítéljük az agresszort?

ukran_putiyin_shoe.jpg

A nyolc évvel ezelőtt, 2015. februárjában Moszkva központjában csecsen bérgyilkosok által megölt Borisz Nyemcov ellenzéki politikus, az intézményesített korrupció elleni harc éllovasa és Putyin egyik legelszántabb ellenfele már a Krím 2014-es annektálása után kimondta, hogy Putyin a háborút jelenti: mindig valamilyen külső vagy belső háborúra van szüksége ahhoz, hogy a hatalmát fenntartsa. Pár órával meggyilkolás előtt Nyemcov egy rádióinterjúban ezeket mondta: Nem akarom, hogy emberek haljanak meg - se oroszok, se ukránok. Én igazi bűntettnek tartom Putyin háborúját Ukrajna ellen. Ez nem Oroszország háborúja. Ez Putyin hazug, véres, testvérgyilkos háborúja. Úgy fog bekerülni a történelembe, mint az az ember, aki hosszú időre egymás ellen hergelte az orosz és az ukrán népet.

ukran_nyemcov.jpg

Fentebb idéztem már Orwellt, most idézem még egyszer. Az 1984-ben írja ezt: "A párthűség nemgondolkodást jelent. Azt jelenti, hogy nincs szükség gondolkodásra. Párthűség egyenlő: tudattalanság." 

Könyörögve kérek mindenkit: gondolkodjon!

1984_big_brother.jpg

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gabbahutt.blog.hu/api/trackback/id/tr1018063342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2023.03.08. 10:09:09

kuss, mi így vagyunk szövetségesek! :(
A cigány (roma) nyelvről terjedt egy időben az az állítás, hogy mivel nincs benne jövő idő, a gondolkodásuk is a mostra, a pillanatnyilag elérhetőre koncentrál.
Azóta kiderült, hogy ez nem igaz, viszont a magyar társadalom jelentős része számára a "nemzeti érdek" valóban csak ennyi. Mi büszkék vagyunk a "futballokosságunkra", meg arra, hogy a kanyarban lévő forgóajtóban is előzni akarunk és világraszóló győzelmeket, meg mindenkit védő hősiességet hazudunk magunknak.

Flankerr 2023.03.08. 19:33:41

Gratulálok, ez is nagyon jó lett, egy nagyon kemény témáról.

A költői kérdésidre pedig meg se próbálok válaszolni. Igyekszem empatikus lenni de a magyar döntéshozó fejével hála égnek nem tudok gondolkodni, és a sleppje feltétel nélküli seggnyalása is messze van tőlem.

gigabursch 2023.03.08. 23:58:14

Egy kis pontosítás:
A ciprusi háborút, illetve Nbr. É-Írországi háborúját nem szerencsés kifelejteni. Mert igenis jelen volt az Európai történelemben.

Az ex-Jugó háborúk talán 2003-ban záródtak le, vagy inkább csak maradtak abba (leginkább!).
Sajnos az ENSZ békefenntartók sikeresen bemutatták a hogyan kell a háború fenntartani jelenségét.

Az oroszoknak 1992-től több kisebb-nagyobb háborújuk volt a kaukázusi részeken.

Az ukrán háborúsdi kapcsán érdemes megemlíteni, hogy itt - forrásoktól függően - 1949-1951-ig volt végig egy belső polgárháború. Sztálin és Hrzscsov belső villongása is ott volt a háttérben.

Ami meg az elmúlt három évtizedet illeti a mai Ukrajnénak nevezett tákolmányban:
Itt kódolva volt a háború kirobbanása.
Egyrészt a velejéig soviniszta ukrán eszme (ami 4-5 egymással tök összeférhetetlen nép egybetákolásából indult ki (nagyrészt rutén és kozák)) magában hordozta azt, hogy ebből nem fognak kérni elég sokan.
Másrészt a velejéig korrupt rendszer szintén generálta azt, hogy olyan belső feszültségek legyenek, amire a nemzetközi karvalytőke rá fog repülni. Ez meg is történt a gazdasági gyarmatosítás minden jelenségével együtt.
Harmadrészt az oroszoknak a jól felfogott védelmi elképzeléseik (amik sok szempontból párhuzamba állíthatók, de _nem_azonosak_ a szanaszét kürtölt és fennhangon hirdetett birodalmi eszméjükkel) kapcsán itt az ütközőzóna és az ütköző háború kódolva volt.

Azonban:
Aki tisztában van azzal, hogy 1945-1947 között milyen szintű etnikai tisztogatást hajtottak végre Kárpátalján akár a magyarok (tk. Kisdobrony színmagyar lakosságának teljes megsemmisítése), akár a ruszinok ellen az ekkor már bitang erős és teljesen torz "ukrán tudat" szelével, az nem felejt.
S amit az elmúlt három évtizedben műveltek a magyarok ellen (is), annak kapcsán (sajnos-nem sajnos), de egyetlen hoholt sem tudok sajnálni.

Az, hogy számodra az ukrán a szimpibb ebben a velejéig mocskos háborúban, a te dolgod.
Nekem egyik sem. S nem is fogok igazságot tenni. Viszont nem vagyok hjalandü az éremnek csak az egyik oldalát látni.

Főleg annak tükrében, hogy egy éve is megírtam több hozzászólásban:
Itt lakosság felszámolása fog történni, de vajon kinek csinálnak szállásterületet?
Ugyanis nem én vagyok az egyetlen, aki úgy gondolja - főleg az elmúlt esztendő történéseinek tükrében -, hogy itt magaszszintű érdek, hogy minél többen vérezzenek el, vagy tűnjenek/meneküljenek el örökre.

ceterum censeo:
Tüzet tüzelőanyaggal nem lehet eloltani.

AaannnaaA 2023.03.09. 10:23:00

Köszönöm szépen az írást (remélem nekem sikerül kommentelni, másnak már megy úgy látom).
A harmadik bekezdésbe én a '68-as prágai cukiskodást is bevenném.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.03.09. 22:16:07

@gigabursch: leginkább aretkes telibeb.szott propagandista ku.va anyád az.

Gabba 2023.03.10. 17:38:09

@gigabursch: nyilván eltér kettőnk háború definíciója, én az észak-ír és a ciprusi példákat inkább fegyveres konfliktusnak nevezném, bár tudom, hogy vannak érvek az "alacsony szintű háború" kifejezés mellett.

lehet Ukrajnát tákolmánynak nevezni, de mégsem az általad vázolt belső feszültségek vezettek robbanáshoz, mint anno Jugoszláviában, hanem egy külső agresszor indított támadást egy független ország ellen. ezt írtam a posztban, de ezt figyelmen kívül hagyod a kommentedben.

jössz ezzel az ütközóna meg ütköző háború szavakkal, amik pont azt jelentik, amit szintén megírtam: az orosz birodalom lételeme az állandó terjeszkedés, és _mindig_ azzal az ideológiával körítve, hogy Oroszország anyácskát mindenki folyamatosan fenyegeti.

a II. vh. után szinte az összes k-európai országban voltak etnikai tisztogatások, kitelepítések, nem csak Ukrajnában, ezt nyilván te is pontosan tudod. és Oroszország anyácska is vitt ki magával magyarokat málenkij robotra, akkor ezek szerint egyetlen oroszt se sajnáljunk?

attól nem fog semmi javulni, ha folyamatosan évtizedekkel ezelőtti sérelmek felhánytorgatásával utálkozunk. mi köze a XXI. században egy ukrán (szlovák, román, szerb, stb.) fiatalnak ahhoz, hogy nagyszülei generációja mit követett el a magyarok ellen 60-70 éve? azért én meg az én gyerekeim miért utálják őket? pontosan ez a régi sérelmek felülről történő folyamatos aktualizálása vezet mindenféle fegyveres konfliktushoz, de hát ezt szintén tudod, mégis ezzel jössz.

nekem az ok nélkül megtámadott fél a szimpatikusabb, ez miért meglepő? ha az ukránok rontottak volna rá a románokra, lengyelekre, oroszokra, akkor is a megtámadott(ak) mellett állnék ki, és az agresszor Ukrajnát ítélném el - de hát ez alapvető norma szerintem.

az viszont rendkívül érdekelne, hogy szerinted ezzel a háborúval kinek csinálnak "szállásterületet"? kifejthetnéd.

hiába írod, hogy ebben a háborúban neked egyik fél sem szimpatikus, a szóhasználatod elárul: a hoholt az oroszok használják az ukránok becsmérlésére - ez legalább olyan megalázó kifejezés, mint a románok bozgorozása az erdélyi magyarokra.

"Tüzet tüzelőanyaggal nem lehet eloltani" - hát akkor talán nem kellett volna tüzelőanyaggal bevonulni egy másik országba. mostanra viszont már a harcot csak (egyre több) fegyverrel lehet megnyerni, hogy az ukránok visszaverjék a határon túlra az agresszort. helyettünk harcolnak, hogy ne legyünk újra szovjet gyarmat. te szeretnél újra a szovjet birodalom alattvalója lenni? mert én nem.

ceterum censeo: Putyin rohadjon meg.

Gabba 2023.03.10. 17:45:12

@gigabursch: ja, és még egy: velejéig korrupt rendszer, írod az ukránról.

még szerencse, hogy Oroszországban hírből sem ismerik a korrupciót.
kedves hazánkról már nem is szólva.

Gabba 2023.03.10. 18:01:08

@AaannnaaA: '68 inkább katonai megszállás volt, nem háború: nem voltak komolyabb harci cselekmények, és azokban is főleg civilek haltak meg, nem katonák.

de érdemes megemlíteni, az kétségtelen.

@Flankerr: a költői kérdésekre nem is tőled várok választ, hanem a jelenlegi rendszer szimpatizánsaitól...

@Neoprimitív: mi mindig győztünk, de ha véletlenül mégsem, akkor az mások miatt volt.
folyton ezt hallottam 40 évvel ezelőtt, és most megint ezt hallom - méghogy nem léphetsz kétszer ugyanabba a folyóba...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.03.10. 19:29:04

@Gabba: ne törődj vele. Fideszkomcsi Kreml propagandista.

Gabba 2023.03.11. 10:45:28

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: menthetetlenül naiv vagyok, mindig azt hiszem, hogy érdemes észérvekkel előjönni

gigabursch 2023.03.15. 13:48:23

@Gabba:
1.) Az, hogy az oroszokat nem szeretem - okkal -, még nem teszi a hoholokat szerethetővé.
Sőt!
Mindannak tükrében amit műveltek, még kevésbe. A tröténelmi tények meleltt nem tudok elmenni szó nélkül. Az igaz, hogy emiatt ne gerjesszünk felesleges feszültséget, de tények attól még makacs dolgok.

Totális viselkedészavaros embertömeg, aki egyébként a legjobban saját magát pusztítja.

Szokták mondani nagyon okos arcoskodással, hogy hányan és hányan szavaztak Magyarország kapcsán a lábukkal.
Nos: Ennek tükrében az 1992-es 53 millióból 2014-re 43 millió, majd onnan 2021-ig további 6-7 millió lelépett, majd jött a háború, s jó, ha 25 millióan maradtak.
Túl azon, hogy akik leléptek nem kívánnak harcolni _ezért_ az államért, az is beszédes, hogy akik maradtak, azoknak hangos java hogyan viselkedik.
Aztán van egy nagy halom konteó is, hogy kinek és miért célja e két nép egymásnak ugrasztása és mega a terület lélekszámának eltüntetése, de ez túlmutat a jelen beszélgetésen,

Látom a nagyképességű @másztesz írt többször is ide.
Hogy mit, azt nem tudom, meg nem is érdekel, mert jó ideje szűrőn van nálam, csak azt látom mit válaszoltál neki.
De amit neki válaszoltál az rám is igaz.
Menthetetlenül naív vagyok és mindig azt hiszem érdemes észérvekkel előjönni.
Így pl az, hogyha putyiunt felszámolod jobb lesz? (vagy Bidé bácsi, vagy bármelyik politikus báb...). Szerinted ad megoldást?
Ők csak bábok. Ahogy az összes tróger politikus, aki a háborős narratívát erőlteti.

Ám egyet tarts szem előtt:
Attól, mert valamiben nem értünk egyet - és ebben a kérdéskörben markánsan -, attól még nem vagyok hajlandó kivetkőzni emberi mívoltomból, s remélem te sem teszed.
Úgy vélem kellő kultúráltsággal adtam véleményemnek hangot és mutattam rá arra, hogy hol és miben nem értek veled egyet. Akárcsak te is.
Ha lehet kérni: maradjon így.

Gabba 2023.03.16. 16:30:55

@gigabursch: így fog maradni, azt részemről garantálom. annak ellenére, hogy az Utánam srácok! nyitó posztjához fűzött kommenteddel elég rendesen rárúgtad az ajtót a blogerre. meg hogy nem válaszolsz az itt feljebb közvetlenül neked feltett kérdéseimre.

nem baj, nem vagyunk egyformák, van aki válaszol, van aki nem.
politikai kérdésekben nyilván soha nem fogunk egyetérteni, az hótziher - de ez sem baj, lásd mint fent.

az, hogy Putyin ugyanolyan politikus báb lenne, mint Biden.... ezen nevetnék, ha tudnék. hiszen nyilván
mindkettőjüket azonos legitimációjú szabad választáson választották meg - oh wait...

ezen viszont tényleg felnevettem:
"Totális viselkedészavaros embertömeg, aki egyébként a legjobban saját magát pusztítja."
mert itt valószínűleg a magyarokra gondoltál...

abba meg, hogy ki lehet az a tróger politikus, aki a háborús narratívát erőlteti, természetesen nem a támadó agresszorral szemben, hanem kizárólag csak saját katonai és politikai szövetségesei ellen szónokolva, nem is megyek bele, mert nyilván te is tudod. ki az.

gigabursch 2023.03.21. 12:02:25

@Gabba:
Túl azon, hogy itt alighanem az életben nem fogunk ennek a kérdésnek a megítélésében semmilyen szinten egyetérteni, nem vagyok hajlandő összemérgülni veled. Sem.

De hogy ne mondhasd azt, hogy nem válaszolok.
(a legjobb ismereteim szerint, de se üveggömböm nincs, se jós nem vagyok)
Előrebocsátom: a válaszommal nem feltételezem, hogy egyet fogsz érteni, még csak azt sem, hogy elfogadod.

Kinek (minek) csinálnak szállásterületet?
Nagyon kemény a kérdés.
Akinek akarnak. Nézd meg mi megy - az egyébként szintén velejéig korrupt - NY-európai területeken.
Az őshonos lakosokat sikeresen leszoktatták a családról, az élettér (tudom, sokak szerint náci fogalom, bár a természet ismeri ezt a kérdést, sőt szinte bármelyik természefilmen is találkozhatsz vele, tehát nem az és én alkalmazom is), teljes elmuszlimosítása ebben a formában európai szempontokat nézve emberiség elleni bűncselekedet.

S Ukrajnában?
Innen eltapsoltak alsó hangon többmillió embert.
Ki jön majd a helyükre?
Mert máshol nagy a tolongás.
A kiciocó kínaitól, a szó szerint küszöbmajom (tudom rasszista kifejezés, de roppant találó, ha rátekintek egy Fekete Pákó szintű emberszabásúra, s a kifejezés is egy velejéig szélliberűlis filmnek köszönhető) négereken át, a betelepíthető muszlim hordákig bárki, bezárólag az izraelben már el nem férő alijázókig. Ahogy majd azt a nagytőkések megálmodják.

S ebben a kérdésben Zselé és haveri köre a legaljasabb.
Egyfelől pont olyan idióta és aljas, mint Hitler vagy Szálasi, aki az utolsó emberig mindenkit beküldött volna a darálóba, így hát ő is beküldi. Az utolsó ukránig (ahogy azt az AEÁ teszi, hogy az utolsó ukránig támogatják Zselét. Fegyverrel, hadd fogyjanak). Nem a sajátjairól van szó. Nála, ha szorul a hurok, akkor gyorsan alijázik egyet és a több mrd € lopott vagyonnal majd ellesz. Amit mások vérén lopott ő is és teljes vele hasonszőrű kormányzata.
(Hol van itt bármiféle olyan ész és erkölcs, mint ami Görgeynél volt, hogy állj, itt most le kell tenni a fegyvert, mert különben a nemzet színe-virág vesz oda?! Hol? Sehol? S akkor érdemes kitérni arra, hogy Kossuth hogyan tiplizett le és hogyan küldött volna mindenkit a halálba.)
Az meg hogy nem pattogni kellett volna, hanem viselkedni megtanulni, azt meg ne is firtassuk. 3 évtized látszatdemokrácia is kevés volt hozzá. Mert nyolc éven keresztül polgárháborúsdi keretében gyilkolta ő és kedves hitsorsos elődjei parancsára a saját állampolgárait az állami és maszek hadseregekkel, nagyságrendileg 100 e halottal, persze ilyenkor nem számit, hogy az azov egyébként tagadhatatlanul egy vérnáci és vérsoviniszta intézmény, mert ekkor még üzlet nekik).
(Itt jegyzem meg, hogy meglehetősen sok olyan adat van, ami a 2006-os budapesti rendőrterror nem magyarul beszélő, tömegbe lővő, stb rendőrruhás bűnőzői mind az azov, épp a Dunaferrnél állomásozó egységeiből is verbuválódtak. Természetesen(?) ott volt mellettük az akkori rebisz is, de a ledurvább attakokat nem a rebisz hajtotta végre.)
Felénk sajnos van épp elég az ukránokból évek óta. RItka egy übertahó fajta. Ezektől emberi viselkedést az életben nem várok, hogy megtanuljanak. Képtelen rá.

Másfelől nem akarok közöttük igazságot tenni, de továbbra is fenntartom, hogy itt a fő szarkeverő az AEÁ és a mögötte lévő üzleti körök. Évtizedek óta. S Ukrajna, ahonnan Európába és a világ egyéb részeibe évente millió tonnaszám áramlott a GMO-s gabona, de ha nem vagy tisztában azzal, hogy a magyar, lengyel és szlovák baromfiágazatot hogyan tették kis hijján gallyra, akkor járj utána annak, hogy mit jelent az európai vámszabályok kijátszása szempontjából a 'Batman-csirke'. Természetesen az is, hogy a totál aljas monsantot a basf felvásárolta, az többek közt az ilyen termőföldes háttérügyek miatt is történt, elég ha csak a kérdésben jártas, vegyszer és szaporítóanyag termeléssel foglalkozó agrármérnökökkel diskurálsz.

Magyarán: Szállásterületet csinálhatnak a termőföldeknek is, ahol kevés ember mellett büntetlenül garázdálkodhatnak.
S ha szükséges, pont úgy fog elszabadulni innen bármi, ahogy 2009-ben elindult a H1N1 mutatvány is.
Csak az még nem volt olyan hatékony, mint a koronavírus-járvány.
Persze, nyugodtan mondhatod, hogy konteózok, de attól még a tények azok tények maradnak.

S végezetül egy videó, hpgy Franciaországban hogy látják ezt az aljas zselét.
www.youtube.com/watch?v=tz3bB8_zhH8
Húsdaráló. Megrendelésre.
Kokain és alkoholmámorban.
Nálam ez az alak és bűnbandája nem nemzeti hős, hanem egy aljas, vérszomas barom.
Csak ennek egy ország kiürítése az ára. Ára?

Ceterum censeo:
ua.

_________________
Amúgy szállásterület csinálásban elég csak arra gondolni, hogy hogyan irtatták a magyart közel két évszázadon át a Kárpát-medencében, majd utána hogyan folytatták tovább és hogyan oldották meg Erdély elrománosítását, majd hogyan hazudtak rá egy olyat, ami ezen téren védhetetlen, de mindenki torkán lenyomják lassan két évszázada. Tudom ajánlani Jancsó Benedek ezirányú munkáját.
Szóval a példa adott...

Gabba 2023.03.25. 15:21:13

@gigabursch: már meg ne haragudj, de erre már nem fogok válaszolni, xcak leírok . semmit nem reagálsz a posztban és a kommentjeimben felhozott kérdésekre, csak valami zavaros konteókról írsz, nálad mindenki egyformán elmeroggyant, Zelenszkij, Biden, az EU, csak Putyin és a neki nyaló magyar kormány a helikopter.

magyarirtás a Kárpát-medencében, Erdély elrománosítása külső erők által.... ez tényleg súlyos.
mindig mindenki más a hibás a magyarok saját maguk által történt tönkretételében - így tényleg nem fogunk semmiben egyetérteni, de nem is kell próbálkozni, úgy látom. nekem is fáj Trianon, de ezért nem vagyok hajlandó senki ma élő románt, ukránt, szlovákot, szerbet gyűlölni. szerinted a pesti srácok is aljasok voltak, mert nem voltak hajlandóak lefeküdni az orosz tankoknak, hanem inkább az utolsó emberig harcoltak ellenük, beküldve magukat a darálóba? eszem megáll, de tényleg.

teljesen más dolgokról írsz, mint amiket a posztban felvetettem. что это? это проблема. конец фильма.
süti beállítások módosítása