Showtime!

Gabba the Hutt agymenései mindenféle témában

Durvul a kampány

2022. március 24. 03:24 - Gabba

Egészen elképesztő, hogy 12 év Fidesz kormányzás alatt egyetlen egy kampányidőszakban sem volt olvasható olyan üzenet tőlük, hogy miért kell(ene) ismét őket választani, miért ők a tutik. Oké, egy óriásplakátra nem lehet ráírni komplett politikai - gazdasági programot, de azért az elvárható lenne, hogy legalább pár szlogent feltüntessenek rajta. Multik haza, minimálbért mindenkinek, magyar seggbe magyar lófaszt, vagy valami ilyesmit, de nem, Orbánéktól semmi programszerűséget nem láttunk 2010, de talán már 2002 óta, maximum azt, hogy Folytatjuk!

A mostani választási kampányra már végképp semmilyen pozitívum nem maradt, csak a totális lejáratás és a nyílt hazugságok sulykolása. Ez a Finkelstein-módszer, tudom jól, de nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy ezzel megint választást lehessen nyerni nálunk. Szopok, nyalok, gombot varrok, szavazz rám!, szeretem az Iron Maident, szavazz rám!, 98 B-s melltartót hordok, szavazz rám!, bármit elfogadnék, de olyat, hogy a jelenlegi ellenzék az ukrán háborúba küldené a magyar katonákat, támogatja a szexuális propagandát az iskolákban, és amúgy meg a kurva anyját az összes libernyáknak, ez nekem nem fér bele. Nincsenek politikai vitaműsorok a tévében, mert a miniszterelnök mondvacsinált indokokkal másfél évtizede minden kampányban kivonja magát az ilyesféle véleményütköztetés alól. Felnőtt egy olyan generáció, ami azt sem tudja, mi az a politikai vitaműsor, mert olyat még életében nem látott. Pedig az 1998-as Horn - Orbán vita milyen szuper volt, be is húzta a Fidesz a választási győzelmet. Igaz viszont, hogy nyolc évvel később a nemzet örökös miniszterelnöke a 2006-os vitában csúnyán szopóágra került Gyurcsány Ferenc ellenében, na onnantól kezdve mindenféle nyilvános politikai vita tiltólistára került a Fidesz, pontosabban OV agendájában.

kampany06.jpg

ukran_zaszlo_kicsi.jpg 

 

 

Pedig, mint tudjuk, a drága miniszterelnö kúr mindenkivel szembeszáll, aki bántsa a magyart, főleg, ha az állítólagos támadás az Európai Unió felől érkezik. Kelet felől viszont semmilyen rossz nem érkezhet, hiszen a mi hazánk szövetségesei sokkal inkább a türk államok, Kína és a nagy Oroszország kovácsolta frigy, mint az EU. Ez rendkívül fontos a jelen politikai helyzetben, amikor Vlagyimir Vlagyimirovics, minden oroszok cárja úgy döntött, szarik ő a nemzetközi egyezményekre és a Szovjetuniót akár háború árán is, de visszaállítja. "Természetesen" a fideszes magyar kormánynak ehhez semmilyen komolyan vehető elítélő nyilatkozata nincs, pedig annak idején, Litvánia 1991-es orosz megtámadásakor, milyen dörgedelmes beszédet mondott Rockenbauer Zoltán, a Fidesz országgyűlési képviselője az akkori Szovjetunió budapesti nagykövetsége előtt!

"... A Szovjetunió felelevenítette jó szokását: törvényesen megválasztott parlamentet, annak felelős kormányát semmibe véve, egy kis nép akaratát, önrendelkezési jogát eltiporva, egy senkit sem képviselő, önjelölt ellenkormányt támogatva katonai intervenciót hajtott végre...  Kik a felelősök a katonai agresszióért? A hivatalos szovjet verzió szerint természetesen az áldozatok. Igen. Ezópusz óta tudjuk, hogy a bárány a bűnös, ha a farkas széttépi." (In: Tiszta lappal - A FIDESZ a magyar politikában 1998 - 1991, szerkesztette Bozóki András, 1992, megjelent a FIDESZ kiadásában)

kampany03.jpg

kampany02.jpg

Na de vissza a jelenbe. Egyetlen valódi polgári demokráciában sem lenne lehetséges, hogy az éppen hatalmon lévő kormánypárt plakátjai legalább ötszörös "túlerőben" legyenek jelen az utcákon, hiszen elvileg van egy törvényben rögzített összeghatár, amennyit egy adott párt egy adott egyéni jelöltjének reklámozására költhet. (A "közszolgálatinak" csúfolt tévé- és rádióadók ellenzéket negligáló koncepciójáról most nem is beszélek.) És még ott vannak az Orbán Viktor miniszterelnök arcképévél promózott "Őrizzük meg Magyarország békéjét és biztonságát!" szövegű plakátok, amik ugyan "kormányinformáció" megjegyzéssel lepik el a köztereket, de mindenki számára nyilvánvaló, hogy ezek is a Fidesz választási propagandájának részei.

kampany05.jpg

Vannak azonban azok a fránya polgári engedetlenek, akiknek nemcsak elegük van a mindent maga alá gyűrő, hazug fideszes propagandából, hanem tesznek is ellene a maguk módján, ha másképp nem, akkor egyszerű falfirkás módszerrel. Még akkor is, ha ez a mai jogszabályok szerint törvénysértésnek számít: ha van American Graffiti, akkor legyen Hungarian is, ezekből szedtem össze egy kis csokorra valót fentebb és lentebb.

kampany07.jpg

 kampany04.jpg

Külön menőnek tartom az OV gallérjára felfújt "Z"-t, ami ezúttal természetesen nem Zorro jele, hanem az Ukrajnát megtámadó orosz hadseregé.

kampany01.jpg

És természetesen nem feledkezhetünk el a szociális érzékenységről sem:

kampany09.jpg

Ceterum censeo, amit a március 15-i ellenzéki nagygyűlés egyik transzparensén olvastam:

kampany08.jpg

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gabbahutt.blog.hu/api/trackback/id/tr1217786802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.03.24. 07:20:16

Siralmas, ami kampány szintén az Összefo.ás művel...

Ettől még a Kétfarkú Kutya párt is velősebbet produkál...

Neoprimitív 2022.03.24. 11:37:31

Látom, sikerült beszerezned egy állandó házitrollt. :(

Gabba 2022.03.24. 13:48:08

@Neoprimitív: sokféle előnye van, ha címlapra kerül egy poszt, ez az egyik ;)
süti beállítások módosítása