Showtime!

Gabba the Hutt agymenései mindenféle témában

Szolgálati közlemény

2022. november 30. 23:59 - Gabba

 

100_000_1.jpg

 

Kis lépés az emberiségnek, de nagy lépés egy alig egy éve indult blognak...

Örömmel jelentem mindenkinek, akit érdekel, hogy kicsiny játszóterem életében jelentős esemény történt: 2022. november 29-én elérte a százezredik lapletöltést! "Jót s jól! Ebben áll a nagy titok", hivatkozhatnék némileg pofátlanul Kazinczyra ebből az alkalomból, de öntömjénezés helyett inkább pár szóban arról, miféle megfigyelések vonhatók le a blogmotor generálta statisztikákból.

 

A legnépszerűbb poszt a nyári Iron Maiden koncertbeszámoló volt 4600 fölötti letöltéssel, tehát nemcsak a Groupama Arénában volt közel telt ház, hanem itt is. Jól fogadták az olvasók két klasszikus magyar sorozat, A Tenkes kapitánya és a Tüskevár hogyvoltjait is, egyes epizódok itt is 3-4000 körüli olvasottságot produkáltak. (Zárójelbe: azt többször is jeleztem, hogy alapvetően a filmek, sorozatok leírásával indultam anno a szép emlékű hogyvolt.blog.hu-n, a NER-esítés előtti független Index aloldalán, és ez a vonal adja ennek a blognak is a gerincét.) Azzal nem fogok semmit sem elspoilerezni, ha elárulom, hogy az ilyen jellegű, tehát retro sorozatokról szóló posztok fogják dominálni a blogot a jövőben is.

blog_hu_100_000.jpg

Teljes meglepetésemre és egyúttal természetesen nagy örömömre a Márványmenyasszony étteremről szóló poszt jelenleg a második legolvasottabb írás, ami eddig szintén már 4000-nél több letöltéssel büszkélkedhet. Oké, a több ezres olvasottság az Index címlapos blogketrecbe kerülésnek köszönhető, ez nyilvánvaló, de a letöltések száma azt mutatja, hogy a szerkesztők és az olvasók ízlése találkozott.  

 

Számos posztom került ki "a népi internet legjava" alcímmel még szintén a régi Index által indított gyűjteményre, a cimlap.blog.hu-ra, ahol több százan olvasták az adott írást. De a posztok nagy része mindenféle címlapos támogatás nélkül jelenik meg, tehát kénytelen megállni a saját lábán. (Na persze nem úgy, mint Rasi.) Ilyenkor az olvasottság 100 körüli letöltést jelent napi szinten, ami ugyan nem nagy szám, megengedem, nekem viszont pont elég. A keresőmotorok szerinti statisztika azt mutatja, hogy a kíváncsi olvasók többsége már közvetlenül a blog címére kattintva jut el ide, és nem vár semmilyen címlapos ajánlásra. Ezeknek az olvasóknak extra nagy köszönet! 

 

Ráadásul folyamatos a régebbi, akár az indulás környéki posztok iránti érdeklődés is. Ez valszeg abból következik, hogy az olvasókénti átlagos lapletöltés 1,3 - 1,5 között mozog, tehát aki idetéved, az nemcsak az adott friss posztot olvassa el, hanem legalább még egy - két régebbire is rákattint.

 

És ennyi jó eredmény után mi az, ami szomorúsággal tölt el? Hát az, hogy néhány, általam nagyon szeretett és nagy örömmel írt poszt nem érte el a minimálisnak tekinthető százas olvasottságot: ilyen pl. az Illetlenek c. tévéfilmről és a nagy kedvenc Saxon budapesti koncertjéről írt beszámoló.

 

Na de sopánkodás helyett inkább nézzünk bizakodva a jövőbe, ahogy azt a zseniális Örkény István anno megírta. Mert hát egy szónak is száz a vége: előre a következő százezerig! Én rajta leszek, a többi az olvasókon múlik. A következő pár napban viszont különböző erősségű alkoholtartalmú italok széles szortimentjének elfogyasztása fog következni ünneplés gyanánt, úgyhogy új poszt ezen a héten már nem várható. Cheers!

ukran_kercsi_hid_3.jpg

ukran_free_herszon_1.jpg

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gabbahutt.blog.hu/api/trackback/id/tr1117988834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pácsó Ármándó 2022.12.01. 18:25:57

Nagyon-nagyon gratulálok a Százezerhez! Nemhiába "Termékeny Gabba Mester"-ként hívnak Makótól Kiszomborig (természetesen jobbra elindulva, körbe a földgolyón, Jeruzsálemet jócskán elhagyva).
Adtam kicsit a száznak az Illetleneknél, szerintem teljesen jól sikerült hogyvolt, jól tetted, hogy megemlítetted.
Bár én csak a magam meleg tejecskéjét iszogatom szerényen, de neked jó egészséget az R-O-H tartalmú italokhoz, szörtimentén vagymi :)

Gabba 2022.12.02. 16:29:33

@Pácsó Ármándó: százezerszer köszi! :) és ismét megerősítem, hogy vendégposzt ajánlatom továbbra is fennáll....

meleg tejecske? csak nem megfázás ellen?

na de mi az a R-O-H?

Pácsó Ármándó 2022.12.03. 19:48:06

@Gabba: Nem megfázás, csak a szokott szerény természetem :)
Az R-O-H az alkoholok általános képlete, amire kémiaórán mint érdekességre bizonyára többen felfigyeltek, legalábbis a fiúk közül :)
Köszi szépen, észbentartom! :)

Flankerr 2022.12.08. 19:45:51

Megkésve bár de törve nem, én is szívből gratulálok :)

Gabba 2022.12.09. 07:42:32

@Flankerr: kösz szépen neked is!
süti beállítások módosítása