Showtime!

Gabba the Hutt agymenései mindenféle témában

Heat

2021. július 09. 05:05 - Gabba

Meleg van, sőt hőhullám, kerüljük a tűző napot és igyunk sok vizet, sört, bort és töményet viszont csak napszállta után, mert az alkohol dehitratál, mint köztudott. Maszkot már nem kell hordani bevásárláskor, viszont van egy fontos dolog, amire figyelni kell, főleg a hölgyeknek:

melltarto.jpg

Mit tudunk csinálni még a nagy melegben? Strandra menni vagy erdőbe kirándulni, de ha ez nem kivitelezhető, akkor hallgassunk a hőségről szóló könnyűzenei felvételeket. Felidézhetjük például a kitűnő Joe Cockert, akinek a '92. márciusában adott koncertjén a Budapest Sportcsarnokban a poszter is jelen volt, későbbi gyermekei anyjával vagy gyermekei későbbi anyjával, valamelyik variáció biztos jó. Az öreg sose volt az a színpadot felszántó Mick Jagger típus, a számok végén időnként némi súlypontemelés (kis felugrás), oszt kész. De nem is a mozgása miatt szerettük, hanem jellegzetes hangja és szuper zenéje miatt.

 

 

Vagy ott van Billy Idol, akit majdnem láttam élőben 1987. júniusában a Dél-Karolinai Columbiában. Jó sorsom pont akkor vezérelt arra, a helyi rádióban rendszeresen hallottam a koncert hirdetését, de mivel nem voltam a magam ura (megtűrt meghívott voltam anyukám Amcsiba férjhezment volt kolléganőjénél), a koncertre végül nem jutottam el. A létezett szocializmusból egy hónapra kiszabadulva az egyik legnagyobb ideológia élményem az volt, hogy egy helyi multiplexben (nálunk ugye akkor még sehol se volt olyan) láthattam a frissen bemutatott James Bond filmet (aki nálunk ugye akkor még tiltólistán volt), a Living Daylights-ot Timothy Daltonnal, eredeti hanggal, magyar felirat nélkül.... Ja és vettem két könyvet, az Állatfarmot és az 1984-et, amik ugye olyannyira tiltottak voltak itthon, hogy ha megtalálják a magyar vámosok, még tán be is zárnak.

 

 

És persze van, hogy nem csak kívülről hevíti valami  az embert, hanem belülről, mint pl. a diszkókirálynő Donna Summert, aki enyhén szólva kívánós a lenti dalban. (Tényleg, van erre külön szó csajok esetében? A pasikra azt mondják, kanos, de a lányokra?) Azért is hozom ide ezt a számot, mert így megemlíthetem egyik nagy kedvenc filmemet, az Alul semmit (The Full Monty). Abban van, hogy a csávók erre a számra gyakorolják a sztriptízt, és amikor két próba közt sorba állnak a munkanélküli hivatalban, pont ez kezd szólni a rádióból. Először csak a srácok feje kezd el ütemre mozogni, majd lassanként az egész testük, és végül egy begyakorolt pompás perdüléssel zárják a koreográfiát.

 

 

És természetesen nem hagyhatom ki a "one and only" Rolling Stonest, akiknek szintén van Hot Stuff c. szerzeményük, de az kivételesen nem a szexre vonatkozik, hanem a zenére. Jaggert itt egyáltalán nem lehet érteni, ezért külön ki kell keresni a szám szövegét, hogy legyen valami fogalmunk a témáról. Beszarás egyébként, ahogy itt kinéznek a színes rucikban, mint valami túlkoros fiúcsapat. A keretes szerkezet jegyében megemlítem, hogy  őket is sikerült élőben végigbuliznom a Népstadionban (jó, a Puskásban) 2007.07.20-án régi barátom és egyetemi évfolyamtársam F.G.F. társaságában.

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gabbahutt.blog.hu/api/trackback/id/tr1616611922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2021.07.09. 07:35:24

Sittet első elkövetőként amennyire tudom, nem ért a két könyv, de azért nem volt sima menet. 1981-ben jöttünk haza életünk első interrailes európai körútjáról. "Természetesen" útba ejtettük a St Paul oldalában lévő könyvesboltot is, ahol a normál londoni áraknál jóval olcsóbban lehetett angol nyelvű irodalmat is venni, a magyar nyelvű kiadványok pedig ha jól emlékszem ingyen voltak. Az Álltafarm és az 1984 is, amelyek a barátom hátizsákjában landoltak. Nem voltunk forradalmárok csak kíváncsiak, ő meg ráadásul még "rendszerhű" családból is jött. Hegyeshalom, útlevél- és főleg vámvizsgálat, pechünkre alapos, előkerültek a könyvek. Ideiglenes jegyzőkönyv, útlevél elvéve, a keletiben legyünk szívesek az őrszobán jelentkezni, majd ott folytatjuk. Börtöntől nem féltünk, de annak igen reális esélye volt, hogy ha ebből rendőrségi feljelentés lesz, akkor a haveromnak nem kell többé foglalkoznia az egyetemi vizsgákkal, legfelejebb takarítóként járhat majd be. Végül a könyvek elkobzásával és egy szigorú ejnyebejnyével megúszta, de az az egy órányi ücsörgés a jardon még emlékként sem vált poénossá.

Neoprimitív 2021.07.09. 07:52:01

Ja igen, a témához is: Sunshine Reggae az elviselhető hőséghez, We Didn't Start the Fire ha úgy érzed, már elevenen megsülsz.

www.youtube.com/watch?v=R82XGJV_nkU

www.youtube.com/watch?v=eFTLKWw542g

Gabba 2021.07.09. 07:59:30

@Neoprimitív: oké, a sitt költői túlzás, de én akkor végeztem az első évet az egyetemen, úgyhogy a példád alapján a feljelentés és annak következményei reális lehetőség volt. Grósz et. akkor lett miniszterelnök, még nem puhult fel teljesen a rendszer.

Neoprimitív 2021.07.09. 09:31:48

Eeeegen, bizonyos rendszerek kifejezetten idegesek lesznek attól, ha az alattvalók csak úgy felsőbb jóváhagyás nélkül olvasni kezdenek. Még a végén magukra ismernek egy könyvben...
süti beállítások módosítása